Henningson-Gruppen och RUAG Space investerar i ny Rymdfabrik

Utbildningscenter i Ljungarum

2016-06-30

RUAG Space expanderar kraftigt sin verksamhet i Linköping genom att bygga en ny rymdfabrik tillsammans med Henningson-Gruppen som nu etablerar sig i staden. Henningson-Gruppen köper befintlig fastighet och ytterligare mark av Saab Group som är tidigare ägare och hyresvärd till RUAG Space. Tillsammans kommer nu Henningson-Gruppen och RUAG Space att bygga en ny fabrik för framtida rymdprodukter i direkt anslutning till befintlig anläggning.

Första spadtaget på den nya rymdfabriken tas på fredag den 17 juni av Östergötlands lands-hövding Elisabeth Nilsson.

– Att vi nu kan expandera så här kraftigt är inte bara ett styrkebesked på tillväxten inom rymd-branschen utan även på vår förmåga att konkurrera på en internationell högteknologisk marknad med Linköping som bas, säger Jörgen Remmelg, chef på RUAG Space i Linköping.

– Vi är glada att vara tillbaka som en fastighetsaktör i Linköping och få RUAG som en långsiktig stabil hyresgäst som passar väl in i vår fastighetsportfölj, säger Henrik Laurelii, Operativt ansvarig, Henningson-Gruppen i Jönköping.

– Saab AB har tidigare ägt fastigheten men nu då RUAG Space i Linköping står inför en kraftig expansion och ett stort investeringsbehov är det ett lämpligt tillfälle att avyttra fastighetsbolaget där RUAG Space är hyresgäst, säger Torbjörn Nibelius, vd för Saabs fastighetsbolag.

Rådgivare i affären har varit A&P Fastighetstransaktioner.