ABF avyttrar den anrika Odinsskolan i Göteborg

Odinsskolan har ett mycket bra läge ut med Odinsgatan i centrala Göteborg. Förutom centralstationen ligger platser som Ullevi och Nordstan samtliga i närområdet. I området pågår en omfattande utveckling för att skapa nya arbetsplatser och bostäder samt möjligheter för rekreation, handel och kultur.

Fastigheten, som man uppförde 1918, har en markarea om 3 466 kvm och en uthyrningsbar yta om 4 024 kvm.

‒ ABF:s styrelse är väldigt nöjda med att Hemsö har valt att köpa den här gedigna fastigheten som är i gott skick. Hemsö är en stabil och långsiktig ägare av samhällsfastigheter och vi är glada över att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i byggnaden.  Conny Petterson, studieombudsman på ABF i Göteborg.

‒ Vi är mycket glada över att förvärva denna vackra och unika fastighet i ett så attraktivt läge i centrala Göteborg. Det har varit skola här i hundra år och vi planerar att fortsätta i samma anda. Staden har ett stort behov av skolplatser och nu har vi möjlighet att tillföra antingen högstadie- eller gymnasieplatser, något som kommer göteborgarna till gagn. Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.


Säljare i denna transaktionen var ABF i Göteborg och köpare var Hemsö. Vidare uppgick transaktionen till ca 170 miljoner kronor.

A&P var rådgivare i denna transaktion. För mer information om transaktionen i sin helhet kontakta Pontus Nilsson Pahlevani.

 

Odinsskolan i Göteborg

 

Hitta andra pressmeddelande här.

Hemsö

Fastighetsnytt

Fastighetssverige

Branschaktuellt