Älghunden 1 – Från gammal terminalbyggnad till attraktiv handelsplats

År 2017 sålde vi på A&P Fastighetstransaktioner Älghunden 1 på uppdrag av Schenker Property till Västerhuset. Många såg risker och hårt arbete i den gamla terminalbyggnaden. Västerhuset såg ett superläge och möjligheter. Sedan dess har Västerhuset gjort ett stort arbete i att utveckla fastigheten vidare. En nyproduktion på den kvarvarande byggrätten till Ahlsell kröner verket. A&Ps systerfirma Quadrent har varit delaktig med totalt fem uthyrningar; Woody, Tools, Malmbergs, Ahlsell och ytterligare en hyresgäst.

Det nya projektet, som utvecklas genom ett samarbete av Västerhuset och NCC, kommer att omfatta 4500 kvm byggnad och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Byggnationen kommer att inkludera en modern proffsbutik och kontorsutrymmen enligt Ahlsells butikskoncept. Butiken kommer att vara en fullsortimentsbutik kompletterad med en utegård för större material och tillräckligt med parkeringsutrymme.

– Västerhuset är glada att kunna fortsätta utveckla fastigheten Älghunden 1 ihop med starka partners som NCC och Ahlsell. Våra goda relationer och vårt långa samarbete med NCC har gjort att vi har kunnat ta fram en väldigt bra produkt till Ahlsell och vi ser fram mot att få sätta spaden i jorden, säger Björn Karlsson, VD på Västerhuset AB.

Älghunden 1

 

Kontakta Anders Mårtensson eller Marcus Thorin för mer information.

 


 

NCC pressrelease här: NCC bygger proffsbutik till Ahlsell i Jönköping | NCC