Brenderup säljer fastighet i Jönköping

Brenderup AB säljer fastigheten Älghunden 4 i Jönköping till Nivika Holding AB.

Brenderup AB säljer fastigheten Älghunden 4 på Industrigatan i Jönköpings kommun. Som ett resultat av affärer köper fastighetsbolaget Nivika Holding AB  Älghunden 4. Älghunden är en industrifastighet på Ljungarums industriområde i Jönköping med bra läge intill E4:an. Fastighetens totala areal är ca 54 000 kvm och den uthyrningsbara lokalytan uppgår till ca 8 700 kvm där produktion uppgår till ca 64% av den totalt uthyrbara ytan, lager uppgår till 24% och kontor uppgår till 12% av ytan. Affären skedde genom en sale-and-leaseback affär således kommer hela fastigheten kommer att vara uthyrd till Brenderup AB.

Brenderup AB är ett företag som tillverkar och säljer olika typer av transportvagnar. Med utgångspunkt från släpvagnen har de skapat ett stort sortiment som alltså löser de allra flesta transportuppgifterna. Den verksamhet som Brenderup bedriver i fastigheten är främst montering och distribution av vissa släpvagnsmodeller till den Skandinaviska marknaden. I anläggningen producerar man dessutom släpvagnar för uthyrning och större transportbehov.

Parterna har valt att inte kommunicera värdet av transaktionen.

A&P Fastighetstransaktioner var säljarens rådgivare i transaktionen.

2015-12-08

 


A&Ps uppdrag innefattar transaktioner av enskilda fastigheter, portföljer och utvecklingsprojekt i södra Sverige från våra kontor i Jönköping, Göteborg och Stockholm.

Kontakta någon av våra transaktionsrådgivare Marcus Thorin eller Jörgen Larsson för mer information gällande affären.

Kontaktuppgifter hittar du här: Kontakt

Translate