SLP förvärvar modern logistikanläggning i Jönköping genom sale-and-Lease-back

A&P var säljaren rådgivare när SLP värvade en logistikanläggning.

SLP expanderar till Jönköping och förvärvar en logistikanläggning av Ätteläggen Invest genom en sale-and-lease-back affär. Fastigheten är modern och har god exponering mot e4:an. Den uthyrningsbar ytan uppgår till ca 6 000 kvm och är fullt uthyrd till Alfa Quality Moving. I samband med transaktionen skrevs ett nytt tioårigt hyresavtal med hyresgästen.

”Fastigheten har en modern byggnad och är perfekt belägen i ett av SLP:s prioriterade geografiska lägen. Vi är glada över att genom transaktionen kunna lägga till ännu en attraktiv fastighet till vårt bestånd. Det är en region vi gärna fortsätter att expandera i”, säger Peter Strand, vd på SLP till Fastighetsvärlden.

Swedish Logistic Property (SLP) siktar på börsnotering 2022 och har ett totalt fastighetsbestånd med uthyrningsbaryta som omfattar ca 445 000 kvm.

 Det är extra roligt att SLP lyckas göra ännu en ”sale-and-lease-back”-affär. Det betyder mycket att få förtroende att bli hyresvärd till Alfa Quality Moving. Vi lyckas med den här typen av affärer genom att vi nu kan visa ett flertal tidigare lyckade case där vi har bidragit med vår erfarenhet i samband med att hyresgäster vill renodla sin affär. – Peter Strand, till Fastighetsvärlden.

Läs mer om transaktionen i sin helhet här eller kontakta Jörgen Larsson för mer information.

Du kan även läsa mer om transaktionen i någon av länkarna nedan.

https://www.fastighetssverige.se/artikel/slp-expanderar-koper-i-jonkoping-38943

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/borsaktuella-slp-koper-i-jonkoping/?utm_source=linkedin&utm_medium=social&utm_campaign=fastighetsvarlden&utm_content=entry

2021-03-18