Garvaren i Ljungby sålt till Bofast AB

Stor fastighetsförsäljning i Ljungby där Garvaren i Ljungby AB avyttrade två fastigheter till Bofast AB.

Fastighetsförsäljning i Ljungby där Bofast AB har förvärvat Fastighetsbolaget Garvaren i Ljungby AB med fastigheterna Garvaren 1 och Hammaren 37 i Ljungby av Bökeliden AB. A&P Fastighetstransaktioner har varit rådgivare åt säljaren i denna transaktion.

Bökeliden AB har avyttrat fastigheterna Garvaren 1 och Hammaren 37 AB i Ljungby genom försäljning av bolaget Fastighetsbolaget Garvaren i Ljungby AB. Fastigheternas uthyrningsbara area uppgår till drygt 21 000 kvm varav ca 1500 kvm bostäder. Fastigheterna är centralt belägna i Ljungby. Garvaren som blev uppförd i början av 90–talet är dessutom ett landmärke i Ljungby.

– När fastigheten uppfördes var stora delar av den en handelsgalleria. Under senare år har vi utvecklat fastigheten som idag inhyser såväl högskola & bibliotek, biograf, hotell, livsmedelsbutik, och kontorshotell. Hyresgäster är bl.a Högskolecentrum i Ljungby, Willys, Securitas, Consid, LRF Konsult, Condesign Infocom och Ljungby kommun, säger Karl-Einar Svensson som i olika roller varit med sedan Garvarens byggnation och som nu säljer fastigheterna till Bofast AB.

Bofast AB är ett fastighetsbolag som efter förvärvet äger och förvaltar drygt 1 100 lägenheter samt lokaler med en yta om ca 130 000 kvm i Halland, Västergötland och Småland. Fastighetsbeståndet består av 60 % bostäder och 40 % lokaler.
Bolaget bildades 1994 och ägare är Gabrielsson Invest AB, Solna.

– Vår strategi är att växa i lagom takt genom förvärv av nya fastigheter. När tillfället att förvärva Garvaren i Ljungby kom, låg det väl i linje med vår plan att växa i mindre städer med bra läge. Därför är vi idag mycket glada att få tillkännage förvärvet i Ljungby, säger Bofast Vd Rune Svensson.

A&P Fastighetstransaktioner var säljarens rådgivare i affären.
Tillträde ägde rum den 26 juni.

För mer information se länkarna här:

Fastighetssverige
Smålänningen
Fastighetsvärlden
Fastighetsaktien
Worldinproperty.se

2015-06-26