Kontor- och utbildningscenter i Linköping

Kontors- och utbildningscenter i Linköping
Referens tidigare affär: Linköping Tannefors 1:113
Kvmca 7 500 kvm
UppdragsgivareSAAB AB
KöpareHenningsson-gruppen
TypKontor, verkstad

Utveckling av kontor- och utbildningscenter i Linköping 

Fastigheten Tannefors 1:113 i Linköping är ett kontor- och utbildningscenter. Fastigheten är belägen i östra delen av Linköping precis intill påfart till riksväg 35 och ca 500 meter ifrån Linköping City Airport, med SAAB AB som närmsta granne. A&P fick i uppdrag av SAAB AB att medverka till utvecklingen av RUAG:s nya fabrik. Förhandlingen av nytt hyresavtal – i samband med utbyggnaden av fastigheten, kopplat till ett entreprenadavtal gjorde således transaktionen till ett komplext uppdrag med synkroniserad tidplan. Fastigheten, som är ett kontor- och utbildningscenter har en tomtareal om 4 959 kvm och den uthyrningsbara ytan uppgick till 7 547k kvm.

Henningsson-Gruppen stod som köpare av fastigheten, vilken tillträdes den 3 juni 2016. Första spadtaget för projektet blev den 17 juni samma år. Som ett resultat av detta blev utbyggnaden av den nya rymdfabriken stod klar sommaren 2017.

A&P var säljarens rådgivare i denna transaktion. Läs mer om förmedlingen under nyheter eller kontakta vår Transaktionrådgivare Jörgen Larsson för mer information.

 

 

Liknande Referenser

Translate