Sale- and leaseback i Växjö

Sale- and leaseback i Växjö
Referens tidigare affär: Växjö Kronhjorten 4 och Lodjuret 4
Kvm8 365 kvm
UppdragsgivareBalco
KöpareAPP
TypIndustrifastighet

Modern och välskött industrifastighet i sale- and leaseback i Växjö. Belägen på Norra industriområdet i Växjö med närhet till stor genomfartsled Rv 25/27. Fastigheten är byggd 2002 och har en lokalyta om totalt 8 365 kvm varav 1 484 kvm är kontor. Markareal uppgår till 36 157 kvm medger expansionsmöjligheter.  Omgivningen består av industri, service, handel och andra kommersiella lokaler. Närhet till stor trafikled och kollektivtrafik samt 11 km till flygplats.

Ägare i denna transaktion var Balco som avyttrade fastigheten till APP.

Som ett resultat av transaktionen med sale- and leaseback i Växjö, uppgick till fastighetsvärdet till 68 miljoner kronor med Balco som hyresgäst.

Balco bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av kompletta balkongsystem främst för flerbostadshus. Balco är med hela vägen från produktutvecklingen till slutgodkännande av monterade system. Systemen byggs på order. Idag marknadsförs produkterna främst i Sverige, Norge, Tyskland, England och Holland. Balco innehar flertalet patent för sina produkter. Balcos huvudkontor ligger dessutom i Växjö, där ca 120 personer arbetar. Totalt har Balco ca 200 anställda.

 


Följaktligen om mer information om fastigheterna Kronhjorten 4 och Lodjuret 4 eller fastighetstransaktioner i sin helhet, kontakta någon av våra transaktionsrådgivare nedan.

Kontakt

 

Liknande Referenser

Translate